DIBS tilbyr enkel betaling for varer i smarttelefon-apps

DIBS lanserer i dag et utviklerkitt som gjør det mulig å motta betaling for varer i Android- og iPhone-apps på en enkel og sikker måte. Det brukervennlige betalingsvinduet åpner for nye muligheter for salg av varer og tjenester gjennom apps.

23.04.2012

DIBS, Nordens ledende leverandør av betalingsløsninger til e-handel, presenterer i dag et helt nytt utviklerkitt til InApp-betaling. Det gjør det mulig for butikker å integrere et sikkert og brukervennlig betalingsvindu i iOS- og Android-apps, slik at betaling med kredittkort kan gjennomføres i et 100 prosent PCI-compliant miljø. Utviklerkittet er et såkalt programmeringsbibliotek som kan lastes ned fra hjemmesiden til DIBS, og består av oppsetning, strukturer og fordefinert kode, slik at betalingsløsningen enkelt kan integreres i butikkens app.

Butikkene kan velge en hvilken som helst betalingsmetode – eksempelvis alle store nasjonale og internasjonale kort samt betaling via nettbank. Butikkene kan også velge mellom et antall brukergrensesnitt eller benytte deres eget grafiske design i betalingsvinduet. For å gjøre det enkelt for kundene å foreta gjenkjøp, kan man som kunde i app-butikken også lagre kredittkortopplysningene første gang man besøker app’en. Dermed kan de etterfølgende kjøpene foretas med ganske få tastetrykk på skjermen.

- Det finnes ikke andre ”byggesett” i verden som er skreddersydd til utviklere av apps, og som passer til at kundene kan betale for varer og tjenester i et sikkert PCI-compliant miljø. Vi har utviklet vår InApp betalingsteknologi for å hjelpe våre 14.000 kunder med å finne nye veier til å oppnå økt varesalg via smarttelefon-apps, sier Jacob Raavig, COO i DIBS.

Sett med kundenes briller skjer hele betalingsprosessen som en fullt ut integrert del av butikkens app. Kunden sendes altså ikke videre til en annen app eller en annen nettside for å gjennomføre betalingen (et såkalt payment swop). Rent teknisk foregår hele betalingsprosessen i DIBS’ system som er PCI- sertifisert. DIBS håndterer kundenes kredittkortopplysninger med samme høye sikkerhet som i DIBS’ øvrige betalingsløsninger, og det betyr at butikken kan tilby PCI-sertifisert betaling uten selv å måtte gjennomgå en omfattende sertifisering.

Interessen for mobil e-handel er stor, og stadig flere e-butikker tilbyr salg av produkter og tjenester via smarttelefoner. DIBS tilbyr i forveien en lang rekke tjenester med betalingsvinduer som er tilpasset smarttelefoner, og som er enkle og intuitive å bruke.

I Danmark er DSB (De Danske Statsbaner) blant de første som kan tilby DIBS’ InApp-betaling gjennom app’en Mobilbilletter Hovedstaden. Her gjennomfører pendlere i hovedstadsområdet hver uke flere tusen sikre betalingstransaksjoner gjennom app’en.

DIBS InApp betalingsvindu lanseres i første omgang i en versjon der butikken kan skreddersy det overordnede brukergrensesnittet. Senere lanseres nye versjoner der det er mulighet for ytterligere tilpasning i forhold til butikkens egne ønsker.

DIBS InApp Payment kan lastes ned gratis her:http://tech.dibs.dk/toolbox/downloads/

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Jacob Raavig, COO, DIBS, m: + 45 70 20 30 77 / e: Jacob.raavig@dibs.dk

Henrik Begby Andersen, country manager DIBS Norge, m: + 47 98 08 66 66 / e:henrik.andersen@dibs.no

Katrine Hvitved-Jacobsen, Lange PR A/S, m: +45 28 51 31 36 / e:katrine@langepr.dk

Registrer deg for vårt nyhetsbrev

...og få siste nytt om betalinger på nett
Har du spørsmål eller trenger du hjelp?
DIBS AS
Hoffsveien 15
NO - 0275 Oslo
Tlf: 21 55 44 00
Fax: 21 55 44 01
salg@dibs.no