DIBS og Gothia inngår samarbeid og lanserer e-handel med faktura

DIBS, Nordens ledende leverandør av betalingsløsninger for e-handel, innleder i dag samarbeid med Gothia om en felles løsning for e-handel med faktura. Med enda et betalingsalternativ kan DIBS sine over 11 000 nettbutikker øke omsetningen og nå nye forbrukere.

01.02.2010

Tjenesten PayByBill er en komplett fakturaløsning for betaling på internett som nå finnes integrert i DIBS systemet. Tjenesten inkluderer all fakturahåndtering for nettbutikken som kan velge å få betalt for sine fakturaer innen 24 timer via Gothia. For konsumenter er e-handel med faktura en mulighet for å handle på nettet uten å oppgi kortinformasjon, få sett varen før betaling samt å dele opp betalingen.

- PayByBill er en enkel og sikker betalingstjeneste for e-handel med faktura, sier Halvor Kaafjeld, daglig leder i DIBS AS. - Med PayByBill kan våre 11 000 nettbutikker nå nye kunder gjennom å tilby enda en betalingsform.

- Gothia tilbyr effektive løsninger for fakturahåndtering og hjelper nettbutikker med å frigjøre kapital gjennom å kjøpe deres fakturaer, sier Trond Kristian Andreassen, konsernsjef i Gothia. - Med den nye tjenesten får nettbutikkene sikre betalinger og tilbys å få oppgjøret på konto innen 24 timer etter at kunden har gjennomført sitt kjøp. At konsument dessuten kan dele opp betalingen gir nettbutikken videre mulighet til å øke sitt salg.

Tjenesten tar hånd om hele transaksjonsflyten fra kundens kjøp til nettbutikken har oppgjøret på sin konto. Dette inkluderer håndtering av betalingstjenesten på nettbutikkens hjemmeside, utføre kredittkontroll, skrive faktura samt håndtere innbetalinger og oppfølging av disse. Kunden får omgående en bekreftelse på om kjøpet er godkjent og deretter skrives fakturaen ut og sendes.

Nettbutikken kan velge selv å ta ansvar for sine kunders innbetalinger, alternativt kan fakturaene overdras til Gothia. Gothia overtar dermed kredittrisikoen og betaler pengene direkte til nettbutikk innen 24 timer etter gjennomført kjøp. Nettbutikk kan også tilby sine kunder å dele opp betalingen og nettbutikk har fullt innsyn og kontroll over sin reskontro via Gothias onlinetjeneste. t det fortsatt er vekst underbygges videre av DIBS’ egne tall basert på mer enn 11.000 nordiske e-butikkers transaksjoner, som håndteres av DIBS. De viser at antallet e-handelstransaksjoner i Norden i løpet av desember 2009 steg med 25 prosent sammenlignet med desember 2008.

Nettbutikker kan nå flere kunder med PayByBill
DIBS E-handelsindeks fra oktober 2009 viser at 13 % av de nordiske kundene foretrekker å betale med faktura, og hele 40 % av de konsumenter i Norden som har avbrutt et påbegynt kjøp på nettet sier at de savnet ønsket betalingsform.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Halvor Kaafjeld, daglig leder i DIBS AS, tel. 21 55 44 40 alternativt 48 25 40 40 eller e-post: hk@dibs.no.

Om DIBS
DIBS Payment Services er Nordens ledende, uavhengige leverandør av funksjonelle, sikre og innovative betalingstjenester til handel via internett. DIBS håndterer daglig transaksjoner for mer enn 11 000 nettbutikker, og har kontorer i Stockholm, Göteborg, Oslo og København. DIBS er notert på First North med HQ Bank som Certified Adviser.
Les mer på www.dibs.no.

Om Gothia
Gothia Financial Group er en av Nordens største leverandører av administrative og finansielle tjenester med over 430 ansatte i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Storbritannia, Tyskland og Nederland. Selskapet er heleid av Norges ledende private equity aktør, Hercules Private Equity Fund. Gothia tilbyr tjenester innen fakturaadministrasjon, fakturakjøp/fakturafinansiering, porteføljekjøp og inkasso.
Les mer på www.gothiagroup.com.

 

Registrer deg for vårt nyhetsbrev

...og få siste nytt om betalinger på nett
Har du spørsmål eller trenger du hjelp?
DIBS AS
Hoffsveien 15
NO - 0275 Oslo
Tlf: 21 55 44 00
Fax: 21 55 44 01
salg@dibs.no