DIBS gjør klar for lansering av BankAxess

Som første uavhengige leverandør av betalingsløsninger for Internett, er DIBS A/S i full gang med å implementere BankAxess – en ny og lenge etterspurt betalingstjeneste for bruk ved handel over Internet. BankAxess blir et supplement til de tradisjonelle kredittkortene og representerer fordeler både for kjøper og selger.

19.09.2007

Når DIBS etter planen lanserer BankAxess 15. oktober 2007, er dette en milepæl med tanke på gjøre denne betalingsløsningen tilgjengelig for internett-handelen.

– BankAxess innebærer at kjøper betaler rett fra sin konto og signerer kjøpet med BankID, forklarer Halvor Kaafjeld, salgsdirektør i DIBS AS. – For nettbutikken kan dette innebære en lavere kostnad per transaksjon enn den som gjelder ved bruk av kredittkort. Kortholder slipper på sin side å oppgi sensitiv kontoinformasjon til nettsiden hvor kjøpet blir foretatt.

For DIBS AS, som i dag tilbyr over 30 globale betalingsformer, er det viktig å være i tet når det gjelder å implementere nye betalingsformer. Derfor har arbeidet med å lansere BankAxess høy prioritet.

– Selv om BankAxess er gjennomtestet og nå blir tilgjengelig for våre ca. 6 500 kunder, vil det ta tid før vi vil se det store trafikkvolumet, sier Kaafjeld. – Dette skyldes først og fremst at det fortsatt er et begrenset antall brukere. Per august 2007 var det utstedt ca. 750 000 BankID og dette vil øke jevnt utover året.

- Hanne Olsen i Nordea sier følgende om DIBS sin satsing på BankAxess: DIBS har en stor markedsandel i flere av Nordea-landene, og vi har mange felles kunder. Derfor er selskapets lansering av BankAxess viktig også for oss.

– Utbredelsen av BankAxess vil øke i takt med antall BankID-er. Det samme gjelder trykket på markedsføringen av BankAxess overfor kundene våre, sier Halvor Kaafjeld i DIBS AS.

For mer informasjon:
Halvor Kaafjeld, Salgsdirektør, DIBS A/S – tlf. 40 00 34 95

Registrer deg for vårt nyhetsbrev

...og få siste nytt om betalinger på nett
Har du spørsmål eller trenger du hjelp?
DIBS AS
Hoffsveien 15
NO - 0275 Oslo
Tlf: 21 55 44 00
Fax: 21 55 44 01
salg@dibs.no