DIBS blog

Apple brukere handler mest

Ehandelsindeks 2012 viser en del interessante tall som bekrefter tidligere studier. Og kanskje spesielt de norske.

Med den stadig voksende handelen fra mobile enheter som smartphone og nettbrett, er det interessant å se på fra hvilke plattformer folk handler fra. Årets undersøkelse viser at det  er primært Apple produkt brukere som handler. Hele 72% av de handlende kommer nettopp fra disse plattformene og da spesielt iPhone.  Til sammenligning er gjennomsnittet for de ni landene i undersøkelsen på 53 prosent. - Resultatene viser at nordmennene er veldig glade i produktene til Apple når de handler mobilt. Det henger naturligvis sammen med at disse produktene oppleves som særdeles brukervennlige og at mange også liker designet. De respektive OS markedsandel er 37% til iOS og 39% til Android i følge Google.

Resultatene av de 72 prosentene som har handlet mobilt på en iPhone eller iPad, har 44 prosentpoeng av disse gjort det via en app på en iPhone eller iPad, mens øvrige 28 prosentpoeng har handlet via nettleseren.

Ifølge undersøkelsen er dessuten iPhone mest populær blant de to håndholdte Apple-enhetene. (Dette til tross for at skjermen faktisk er mindre.) Av de 44 prosentene som har handlet via apper på iOS-enheter, har 24 prosentpoeng brukt en iPhone-app, mens 20 prosentpoeng har brukt en iPad-app. «InApp»-betaling er en populær handleform for mobilshopperne. Denne funksjonene gjør det mulig for nettbutikker å selge varer og tjenester direkte gjennom applikasjoner. Det byr på færre trykk og er dermed en enklere måte å handle på. Og da er vi inne på kjernen fremover. Jo enklere det er, jo mer penger blir det.

Leave a comment

- 1 = 1
Solve this math question and enter the solution with digits. E.g. for "two plus four = ?" enter "6".
DIBS AS
Hoffsveien 1 E
NO - 0213 Oslo
Tlf: 21 55 44 00
salg@dibs.no