DIBS Betalingsprosess

Hva skjer egentlig når du handler på nettet, og hvordan får butikken dine penger? 

Se intro-video

You are here

Her får du hele prosessen enkelt forklart - les mer om hvert trinn nedenfor. 

1. Forbruker

Forbrukeren er kunden som vil kjøpe noe i nettbutikken. Denne kunden heter Petter og han ønsker seg en rød t-skjorte.

En tirsdag ettermiddag setter han seg ned og kikker på en rekke røde t-skjorter på nettet. Han finner den perfekte t-skjorten og vil gjerne kjøpe den på nettet med det samme.

 

2. Nettbutikk

Nettbutikken er kunde hos DIBS

For å kunne ta imot Petters og andres betaling har nettbutikken valgt hvilke betalingsmetoder som kan velges. Det kan feks være Visa, MasterCard og Faktura. Nettbutikken har derfor inngått samarbeid med med en eller flere aktører som tilbyr de ønskede betalingsformene. 

Petter legger den røde t-skjorten i den digitale handlekurven i nettbutikken, og taster inn sin informasjon og ønsket leveringsadresse og klikker seg videre til betaling.

3.DIBS

DIBS er Payment Service Provider og leverer den tekniske plattformen og håndterer kortinformasjon.

Når Petter klikker på ‘betal’ dukker betalingsvinduet opp. Betalingsvinduet er laget av DIBS, som nettbutikken samarbeider med. Petter taster inn sin kortinformasjon i betalingsvinduet, i løpet av få sekunder blir kortinformasjonen sendt til kortinnløser via DIBS. Petter føler seg trygg, siden DIBS passer godt på hans betalingsopplysninger og overholder alle bransjens sikkerhetskrav.

4. Kortinnløser

Tar i mot betalingsinformasjon fra DIBS, trekker pengene fra forbrukerens kort og utbetaler pengene til nettbutikken.

For å kunne motta Petters og andres betaling har nettbutikken valgt hvilke betalingsmetoder de vil
tilby. Det kan være f.eks. Visa, MasterCard og andre korttyper. Nettbutikken har derfor inngått avtale med en eller flere innløsere som tilbyr de ønskede betalingsmetodene.

 

5. Sjekk og validering

Petter velger å betale med sitt MasterCard, kortinnløseren sjekker om Petters kort er aktivt og om det er dekning for beløpet på kortet.

6. Pengene trekkes

Dersom alt er i orden med kortet trekkes pengene fra Petters kort…

7. Utbetaling til nettbutikk

…og pengene blir overført til nettbutikken via kortinnløseren.

8. Levering

Nettbutikken sender Petters røde t-skjorte samtidig som betalingsprosessen mellom Petters bank og kortinnløser foregår. Petter mottar t-skjorten i posten torsdag, og er glad for en enkel og sikker handel via DIBS.