DIBS blog

Sporty julehandel på nett

Vi har sett på tallene fra julehandelen og våre egne transaksjonstall viser en generell økning på 14% i desember, sammenlignet med samme periode året før. Det viser at forbrukerne begynner å bli enda mer komfortable med å handle julegaver på nett, i tillegg ser vi at nettbutikkene i større grad tilrettelegger for julehandel på nett med tanke på forlengede retur/byttefrister osv. Det er en fin utvikling!

Flere og flere handler julegavene på nett og bransjene klær og sko, elektronikk og sportsbransjen er fjorårets julehandelsvinnere. Elektronikkbransjen har alltid vært sterk på nettet og hadde i 2014 10 % av det totale e-handelsmarkedet (Norsk E-handel 2014). Interessant er det at forbrukerne nå tar sats og er enda sikrere i sine valg på nettet. Våre tall viser at det ble handlet 19% mer elektronikk i desember 2014, sammenlignet med året før, det viser at de fysiske trendene i enda større grad tas med over på nettet.

Klesbransjen er en tung bransje på nett, også når det gjelder julehandel, det ble handlet 18% mere klær og sko under julehandelen 2014, sammenlignet med året før. Spesielt gøy er det å se på sportsbransjen, som i seg selv hadde en økning på 17% under fjorårets julehandel, kanskje har det en sammenheng med oppladningen til Friluftslivets år, eller at forbrukerne nå tør å tilfredsstille familiens julegaveønsker på nett.

Les mer i pressemelding om julehandelen her. 

Leave a comment

1 + 6 =
Solve this math question and enter the solution with digits. E.g. for "two plus four = ?" enter "6".
DIBS AS
Hoffsveien 1 E
NO - 0213 Oslo
Tlf: 21 55 44 00
salg@dibs.no