DIBS blog

E-Julehandel 2012

I dag har DIBS tall for e-julehandelen blitt sluppet.

Denne er basert på DIBS målinger av DIBS egne kunder og ser på hvor mye ehandelen i julen har steget eller eventuelt sunket. Kan med en gang konstantere at denne stiger ... og det markant. I Skandinavia totalt så er den faktisk steget over 12%. I Norge er det faktisk vesentlig høyere. Dette er for oss som jobber i bransjen meget gledelige nyheter samt at det bare bekrefter det vi hele tiden egentlig har visst. Ehandel skyter fart for alvor. Dette er en trend vi ser også i mange andre europeiske land.

Vi ser også at omsetningen stiger mer enn antall kjøp. Det vil si at vi kjøper dyrere og dyrere gaver på nettet. Det er ikke lenger bare bøker og dvd man kjøper på nettet som gaver til jul, men også klær, sportsutstyr etc. Virkes tall for kjøpesenterene viser en nedgang for første gang siden 80-tallet. Det vil si at nettet tar over mer og mer fra den fysiske butikken.

Hvorfor stiger da ehandelen? Tror svarene er sammensatt - men det er vel her som handelen ellers i året. Nettet har noen meget store fordeler som - åpent døgnet rundt, slipper å stresse rundt i flokk og følge med alle andre, utvalget blir bare større og større. Ofte er det meget gode tilbud, frakten blir enklere og enklere samt ofte billigere enn før. Flere og flere butikker jobber aktivt med nettet som en naturlig del av sin kanalstrategi og ser at nettet gir en synergi.

Vi i DIBS er blant annet derfor meget optimistiske med tanke på fremtiden.

Leave a comment

10 + 5 =
Solve this math question and enter the solution with digits. E.g. for "two plus four = ?" enter "6".
DIBS AS
Hoffsveien 1 E
NO - 0213 Oslo
Tlf: 21 55 44 00
salg@dibs.no