KORTINNLØSNING

Med Easy betalingsløsning får du kortinnløsning inkludert i avtalen

For å kunne ta betalt på nett, holder det ikke å ha en betalingsløsning. Du må også ha en kortinnløsningsavtale. Vanligvis inngår man avtale om betalingsløsning med én aktør, mens man inngår avtale om kortinnløsning med en annen. Med vår betalingsløsning Easy har vi imidlertid slått to fluer i én smekk. Du trenger derfor ikke inngå flere avtaler, og kan se all betalingsinformasjon i én og samme administrasjonsportal.
Men hva er egentlig kortinnløsning?

 

En kortinnløser har to viktige oppgaver innen nettbetaling.

1. En meget sentral oppgave er å godkjenne din nettbutikk for mottak av kortbetalinger med de betalingskortene kortinnløseren tilbyr.

2. En annen oppgave er å overføre betalinger fra dine kunders konti til nettbutikkens konto. Det er derfor kortinnløser må vite hvilken konto du ønsker salgene utbetalt til.

 

Kortinnløser håndterer disse oppgavene primært på bakgrunn av informasjon fra din leverandør av betalingsløsning. Deretter sjekker kortinnløser om det er dekning for beløpet på kundens konto, og om kortet er gyldig. Er alt i orden sender kortinnløser informasjonen videre til betalingsleverandøren, som viser en godkjenning i betalingsvinduet. Kunden vil da se at kjøpet er godkjent. Når du har sendt varen og godkjent betalingen i administrasjonsportalen, trekker kortinnløseren pengene fra kundens konto og utbetaler beløpet til deg på avtalt oppgjørstid.

Hva er forskjellen på kortinnløser og betalingsleverandør?

Betalingsleverandør håndterer aldri det finansielle, men er ansvarlig for å sende informasjonen frem og tilbake i et sikkert miljø. Uten en betalingsleverandør kan ikke kortinnløser motta betalingsinformasjon fra din nettbutikk, og du kan ikke motta oppgjør for dine salg.

Betalingsvinduet eies av betalingsleverandøren (for eksempel DIBS). Leverandøren er ansvarlig for at betalingen er sikker, og at dine kunders kortinformasjon håndteres forsvarlig.

Så fort kunden har godkjent kjøpet sender betalingsleverandøren informasjonen videre til kortinnløser (for eksempel Nets) som sjekker om det er dekning på kortet (i kundens bank). Dersom det er dekning på kortet sender kortinnløser informasjonen videre til betalingsleverandør, som i sin tur gir kunden beskjed om betalingen var vellykket eller ikke. Kortinnløser sørger for at pengene trekkes fra kundens kort og settes inn på din konto. Kommunikasjonen mellom betalingsleverandør og innløser tar kun sekunder. Kunden vil derfor straks får svar på om kjøpet er godkjent. Det kan derimot ta litt tid før du har oppgjøret på din konto.

Om du vil lære mer om hvordan betaling på nett foregår og de ulike valgmuligheter som finnes, kan du lese vår guide: Slik foregår betaling på nett.

Har du spørsmål eller trenger du hjelp?